Waarom vragen Voedselbanken Nederland en Rode Kruis aan mensen om die Gift Cards in te leveren voor een donatie?

Waarom vragen Voedselbanken Nederland en Rode Kruis aan mensen om die Gift Cards in te leveren voor een donatie?

o   Het Rode Kruis heeft veel geld nodig om noodhulp te bieden in Nederland en daarbuiten. Er zijn helaas steeds meer rampen en conflicten waar mensen door getroffen zijn. Zij hebben medische zorg, onderdak, voedsel en water nodig. Het Rode Kruis biedt die hulp in tijden van nood. Dankzij jouw donatie kunnen wij die hulp blijven bieden. Daar zijn we je heel dankbaar voor!

 

o   Voedselbanken Nederland

Helaas leven in Nederland op dit moment vele gezinnen ver beneden het bestaansminimum. Statistieken spreken van ruim 1 miljoen mensen waaronder bijna 400.000 kinderen. Iedere dag een warme maaltijd is niet vanzelfsprekend voor deze gezinnen en kinderen gaan vaak zonder ontbijt naar school. 

 

Onze lokale voedselbanken steunen ieder week duizenden gezinnen met voedsel. Wij werken alleen met vrijwilligers en al het voedsel krijgen wij gratis uit o.a. overschotten en producten van supermarkten en producenten. Echter het transport, de opslag en bv koeling van het voedsel kosten geld. Voor deze vaste lasten is er geld nodig, waarvoor wij afhankelijk zijn van donaties.